شماره تماس
031-32505965
تلفن همراه
09134715667
نشانی ایمیل
coupleshimi@gmail.com
جهت آشنایی بیشتر با انواع کفپوش های بتنی و شناخت نقاط قوت و ضعف این نوع کفپوش ها در این مقاله بصورت خلاصه به معرفی و مقایسه انواع کفپوش های بتنی رایج در ایران از کفپوش های بتنی معمولی گرفته تا کفپوش های بتنی صیقلی و براق که جدیدا به بازار عرضه شده اند می پردازیم. برای خرید رنگ مایع بتن اسید استین و استعلام قیمت نانو آبگریز کننده نمای ساختمان با کارشناسان ما در این مجموعه تماس حاصل فرمائید.
نویسنده : مهندس مرتضی جمشیدی
مدیر تحقیقات شرکت کوپل شیمی سپاهان
در این مقاله 4 نوع کفپوش های بتنی رایج در کشور معرفی شده اند و به مزایا و معایب هر کدام بصورت جداگانه پرداخته شده است. این 4 نوع کفپوش بتنی شامل موارد زیر می باشند:
1- کفپوش های بتنی معمولی
2- کفپوش های موزاییکی
3- کفپوش های بتن سخت پودری و ملاتی
4- کفپوش های بتنی صیقلی و براق
اولین نوع کفپوش های بتنی ، کفپوش های بتنی ساده و معمولی بودند که بتن استفاده شده در آنها فقط شامل آب ، سیمان و سنگدانه بوده و از هیچگونه افزودنی جهت بهبود کیفیت بتن استفاده نمی شد. البته امروزه با استفاده از افزودنی های کاهنده نسبت آب به سیمان و افزایش تراکم بافت بتن کیفیت این نوع کفپوش ها افزایش یافته است. اما بطور کلی این کفپوش ها دارای مزایا و معایبی نسبت به سایر کفپوش های بتنی هستند. از جمله مزایای آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
1-اجرای سریع و آسان
2-قیمت تمام شده پایین
اما این کفپوش های معایب زیادی نیز دارند. که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم.
1-مقاومت سایشی پایین
2-نفوذپذیری بالا
3-ایجاد گرد و غبار و عدم غبار گریزی
4-عدم تنوع رنگ و زیبایی
5-عدم تمیز شوندگی آسان
6-غیر بهداشتی بودن
به دلیل وجود معایب فوق در کفپوش های بتنی معمولی سایر کفپوش های بتنی ایجاد گردیدند. یکی از راهکارها کفپوش های موزاییکی بود. زیرا کفپوش های موزاییکی به دلیل شرایط خاص تولید تا حدودی برخی از مشکلات فوق را برطرف کردند اما مشکلاتی از قبیل امکان شکستن و لق شدن در این نوع کفپوش ها وجود دارد ضمن اینکه وجود بند کشی ها خود یکی دیگر از معایب کفپوش های موزاییکی می باشد.
برای افزایش مقاومت سایشی و کاهش نفوذ پذیری و میزان رنگ مصرفی برای رنگ کردن کفپوش های بتنی معمولی کفپوش های بتن سخت پودری ( پاششی ) ایجاد گردیدند. در این نوع کفپوش ها بعد از اجرای بتن کف و قبل از گیرایش نهایی آن ، پودر بتن سخت که اغلب شامل سنگدانه های با مقاومت سایشی بالا مانند کوراندم ، بازالت ، مس باره و سیلیس و رنگ های پودری معدنی هستند بر روی سطح پاشیده می شوند که باعت تقویت مقاومت سایشی سطح آن می شوند.
این نوع کفپوش ها نیز برخی از مشکلات کفپوش های بتنی معمولی مانند مقاوت سایشی پایین را برطرف کردند ضمن اینکه بر روی سرعت اجرا و قیمت تمام شده نیز اثرات زیادی ندارند. اما یکی از مشکلات اصلی این نوع کفپوش ها عدم امکان ایجاد رنگ های زنده و زیبا و همچنین عدم غبار گریزی می باشد.
کفپوش های ملاتی دسته دیگری از کفپوش های بتن سخت هستند. تفاوت این نوع کفپوش ها با کفپوش های بتن سخت پودری در این هست که لایه رویه بصورت ملات قبل از گیرایش نهایی بر روی بتن کف اجرا می شوند. در این روش یک لایه به ضخامت 1 تا 2 سانیمتر (بسته به کاربری سطح) با ویژگی مقاومت سایشی بالا و بصورت رنگی بر روی سطح اجرا می شود. در این نوع کفپوش ها نسبت به کفپوش های بتن سخت پودری سرعت اجرای کار کند تر و قیمت تمام شده بالاتر می باشد. اما مزیت این نوع کفپوش نسبت به کفپوش بتن سخت پودری امکان ایجاد طرح های رنگی مختلف بر روی سطح و استفاده از دانه بندی رنگی و همچنین امکان دستیابی به مقاومت های ترافیکی بالاتر می باشد.
کفپوش های بتنی صیقلی و براق که تحت عنوان کفپوش های سوپر بتن نیز شناخته می شوند نسل جدیدی از کفپوش های بتنی هستند که به کمک سخت کننده های مایع سیلیکات لیتیومی و به مدد دستگاه های مدرن کفسابی ایجاد شده اند. لازم به ذکر است که فرآیند تبدیل کفپوش های بتنی غیر براق به کفپوش های صیقلی و براق را گلیزینگ می نامند ( گلیزینگ به معنای شیشه ای شدن است ). کفپوش های بتنی صیقلی و براق به قدری خواص کفپوش های بتنی را بهبود بخشیده اند که حتی امروزه از این نوع کفپوش ها در بیمارستان ها ، صنایع دارو سازی ، صنایع غذایی ، فروشگاه ها ، مجتمع های اداری و تجاری نیز استفاده می شود.
گلیزینگ کفپوش های بتنی باعث کاهش نفوذپذیری ، افزایش مقاومت سایشی ، ضد گرد و غبار شدن و براقیت آنها می شود. از مزایای گلیزینگ و صیقلی و براق شدن کفپوش های بتنی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
1-قابلیت اجرا بر روی انواع کفپوش های بتنی (بتن معمولی ، موزاییکی ، بتن سخت پودری و ملاتی)
2- قابل اجرا بر روی کفپوش های بتنی قدیمی
3- ایجاد بازتاب پذیری بالا و صرفه جویی در مصرف انرژی جهت تامین روشنایی محل
4-افزایش مقاومت سایشی تا 150 درصد
5-کاهش شدید نفوذپذیری سطح
6- داوم و عمر دائمی
7-عدم افزایش ضخامت سطح
8- هزینه های تعمیر و نگهداری بسیار کم
9- عدم ایجاد گرد و غبار و بهداشتی شدن کف
همانطور که می دانید بتن از سه جزء اصلی شامل سیمان سنگدانه و آب تشکیل شده است. چهار فاز اصلی سیمان در مجاورت آب هیدارته شده و باعث سخت شدن و گیرایش بتن می شوند. و به همین دلیل سیمان پرتلند سیمان هیدرولیکی نامیده می شود.
همانطور که در شکل بالا می بینید. در اثر هیدارته شدن فازهای کلسیم سیلیکات موجود در سیمان (C2S , C3S) مقدار زیادی کلسیم هیدروکسید ( آهک ) تولید می شود. در صورتی که مواد پوزولانی به بتن اضافه شود می تواند با بخشی از این آهک آزاد واکنش داده و کلسیم سیلیکات تولید نماید. اما بطور کلی همیشه مقدار زیادی آهک آزاد در بتن باقی می ماند که می تواند باعث ایجاد مشکلات زیر گردد.
1- ایجاد پدیده کربوناسیون
2- ایجاد شوره کربناتی
با اعمال کردن سخت کننده های سطح بتن سیلیکات لیتیومی کوپسیل بر روی سطح کفپوش های بتنی و نفوذ این سخت کننده ها در بافت کفپوش ها با آهک آزاد موجود واکنش داده و کلسیم سیلیکات تولید می کنند. تا ضمن مهار آهک آزاد سطح بتن با ایجاد کریستالهای کلسیم سیلیکات باعث افزایش تراکم بافت بتن و مسدود شدن تمام منافذ و کاپیلارهای سطح بتن شود.
سیلر بتن سیلیکات لیتیومی در واقع حاوی ذرات سیلیسی فعالی هستند که به صورت محلول در آب درآمده اند. و به همین دلیل این ذرات می توانند همراه با آب به منافذ کاپیلاری و لوله مویین داخل سطوح بتنی نفوذ کرده و با آهک آزاد داخل بتن واکنش دهند و کریستالهای کلسیم سیلیکات تولید نمایند. از ویژگی دیگر این سخت کننده ها بی رنگ و شفاف بودن آنهاست که باعث می شود بدون تغییر رنگ سطح باعث براق و نفوذناپذیر شدن سطوح بتنی شوند. در زیر به بخشی از ویژگی ها و خصوصیات سخت کننده های بتن لیتیومی کوپسیل بصورت خلاصه اشاره شده است.
1- نسبت سیلیس فعال به قلیا بسیار بالا
2-بی رنگ و شفاف بودن
3- قدرت نفوذ بالا
4- آب پایه بودن و عاری از حلال های آلی
5- قیمت مناسب و تولید در داخل کشور
همانظور که در بالا اشاره گردید کفپوش های بتنی دارای معایبی هستند که با گلیزینگ و صیقلی و براق کردن این کفپوش ها می توان این معایب را برطرف کرد. با اعمال سخت کننده های مایع سیلیکاتی کوپسیل بر روی سطح کفپوش های بتنی و جذب و نفوذ این هاردنر ها در بافت سطوح بتنی و واکنش با کلسیم هیدروکسید آزاد، بافت بتن متراکم شده و مقاومت سایشی کفپوش های بتنی افزایش می یابد. همچنین با انجام عملیات کفسابی سطح کاملا صیقلی و براق و ضد گرد و غبار می شود. یکی از مزایایی بسیار بزرگ این روش امکان اصلاح خواص سطح کفپوش های بتنی قدیمی و کهنه بدون نیاز به بتن ریزی مجدد و ایجاد هر گونه ضخامت سطح می باشد. از مزایای دیگر این روش سرعت اجرای بالا و دوام و عمر طولانی این نوع کفپوش ها نسبت به سایر پوشش های پلیمری مانند اپوکسی و پلی یورتانی هست که بصورت فیلم بر روی سطح بتن اجرا می شوند و همواره با مشکلاتی از قبیل پوسته شدن ، تغییر رنگ و تخریب در اثر تابش نور آفتاب و …. روبرو هستند. همچنین هزینه های صیقلی و براق کردن کفپوش های بتنی نسبت به سایر روش ها بسیار کمتر بوده و هزینه های تعمیر و نگهداری آن نیز بسیار کم است. ضمنا به دلیل ایجاد انعکاس و بازتاب نور در کفپوش های صیقلی و براق این کفپوش ها باعث کاهش مصرف انرژی جهت تامین روشنایی محیط نیز می شوند. این ویژگی در پارکینگ ها و طبقات منفی ساختمان ها بسیار مهم و موثر است.
وردپرس شبکه با WPML