شماره تماس
031-32505965
تلفن همراه
09134715667
نشانی ایمیل
coupleshimi@gmail.com
انواع مختلفی از ماستیک مخصوص درز بتن توسط برندهای مختلف تولید و استفاده میشوند. با مقایسه کردن ویژگیها و کاربردهای هر یک همچنین مزایا و معایب آنها میتوانید، مناسبترین محصول را انتخاب کنید.
در مقاله انواع چسب ماستیک شما را با انواع بیشتری از چسب ها و کابردهای آن آشنا خواهیم کرد.
انواع ماستیک عبارتاند از:
این نوع ماستیک مخصوص درز بتن دوستدار طبیعت است و میتوانید آنها را رنگ کنید. از معایب این نوع ماستیک میتوان گفت که بهتر است در مناطقی که در معرض آب هستند، استفاده نشود. همچنین به اندازه دیگر ماستیکها، انعطافپذیر نیستند. علاوهبر این جابجایی آنها میتواند به مرور زمان باعث ایجاد ترک شود.
این نوع ماستیک خاصیت ارتجاعی خود را برای مدت طولانی حفظ میکند. در برابر آب بسیار مقاوم است و یکی از مهمترین ویژگیهایش این است که شرایطی مانند کپک زدن و زنگ زدگی در آن دیده نمیشود. آنها همچنین در مقایسه با پلی اورتان یا ماستیک دوام بسیار خوبی دارند. زیرا تحتتاثیر اشعه ماورا بنفش یا آبوهوا قرار نمیگیرند.
ماستیک پلی سولفید بهدلیل مقاومت شیمیایی در بسیاری از مناطق استفاده میشود. گزینهای عالی برای نشتیهای فعال که نیاز به تعمیر فوری دارند، است. از مهمترین مزایای آن میتوان گفت تا ۲۰ سال عمر میکنند. درحالی که اکثر این ماستیکها رنگ را به خوبی حمل نمیکنند.
ماستیک قیری یک پرکننده تک جزئی و آلاستیک حاوی حلال پایه قیر است. از این نوع ماستیک بیشتر در ترمیم کاری در ساختوساز، آب بندی و فرایندهایی که نیاز به اصلاح سریع دارند، استفاده میشود. در 2 حالت گرم و سرد اجرا میشود. پایه قیری سرد درحالت طبیعی خودش خشک خواهد شد و مقاومت زیادی در مقابل دمای بالا از خود نشان میدهد. همچنین، برای درزگیری کانالهای آب نیز استفاده میشود.
درحالی که پایه قیری گرم را باید ابتدا گرم کنید تا حالت سیال پیدا کنند و سپس وارد درزها شوند. ضمن اینکه باید دمای آنها را به ۱۹۰ درجه سانتیگراد برسانید. مزایای این نوع ماستیک موارد زیر را شامل میشود:
1. میتوانید آن را روی سطوح مرطوب اعمال و رنگ کنید.
2. ماستیکهای قیر همیشه آماده استفاده هستند؛ به این دلیل که میتوان آنها را سرد کرد.
درصورتی که بهدنبال یک ماستیک تک جزئی جامد هستید که به هر چیزی بچسبد، میتوانید این نوع ماستیک را انتخاب کنید. ماستیک پلی اورتان به ندرت قابل رنگ آمیزی است اما بهطور معمول در رنگهای خاکستری، سیاه یا سفید تولید میشود تا با بتن و کفپوش، ترکیب شود. به هیچ وجه پیش از سخت شدن ماستیک آن را خیس نکنید و از اجرای آن در محلهای مرطوب خودداری کنید. زیرا باعث افت کیفیت نهایی میشود. از مزایای این ماستیک میتوان موارد زیر را نام برد:
1. مقاوم در برابر سایش
2. انعطافپذیری بیشتر نسبت به سایر درزگیرها
برای خرید ماستیک مخصوص درز بتن توصیهها و مواردی است که باید در نظر بگیرید تا دچار مشکلات پس از آن نشوید. این فاکتورها شامل موارد زیر است.
1. مهم است که قبل از انتخاب ماستیک مخصوص درز بتن سازگاری زیرلایه و مواد درزگیر را بررسی کنید. دقت کنید که سطح زیرین تمیز، خشک و عاری از عیوبی مانند پوسته شدن و ترک باشد. به این دلیل که به چسبندگی درزگیر آسیب میرساند.
2. ماستیک انتخابی باید قادر به مقاومت در برابر دمای بالا باشد. همچنین برای استخرهای شنا و مخازن ذخیره آب هم مستحکم باشد.
3. فراموش نکنید که برخی از ماستیکها پس از خشک شدن، رنگ متفاوتی پیدا خواهند کرد. بنابراین محصولی را انتخاب کنید که تا حد امکان بیرنگ باشد.
انواع درز در سازه های بتنی می تواند در انتخاب نوع چسب تاثیر گذار باشد که در اینجا ما انواع آن ها را با شما در میان گذاشته ایم.
4. به بودجه خود فکر کنید؛ ممکن است یک درزگیر اتصال، ارزان قیمت باشد اما به خوبی مقاومت نکند. درصورتی که محصول نامناسبی خریداری کنید به مرور زمان از بین میرود. در مجموع باید بهدنبال یافتن درزگیر عالی برای نیازهای خود با بودجه مناسب باشید.
5. ماستیکی را انتخاب کنید که انعطافپذیر باشد و بتواند در برابر پوسته شدن بهخصوص در مناطق پرتردد مقاومت کند.
6. برخی از ماستیکها پتانسیل خطرناک یا مواد سمی دارند که باید با احتیاط با آنها کار کنید.
مهم است بدانید که قبل از استفاده ماستیک مخصوص درز بتن اطلاعاتی از نحوه استفاده از آن داشته باشید. تمامی مراحل به کارگیری باید به ترتیب و با دقت انجام گیرند. این فرایند باید طی مراحل زیر انجام گیرد:
قبل استفاده از ماستیک مخصوص درز بتن ابتدا باید محل اتصال را خشک، عاری از گردوغبار و کثیفی کنید. میتوانید با استفاده از یک برس سفت یا محلول تمیزکننده نواحی را پاک کنید. شاید این مرحله ساده به نظر برسد اما میتواند در نتیجه نهایی تاثیر چشمگیری بگذارد. بنابراین سعی کنید از پاکسازی محل، مطمئن شوید.
برای جلوگیری از افتادگی سیلر در اتصالات کف، همچنین برای کاهش میزان درزگیر مورد نیاز در شکافها، میتوانید از میله پشتی فوم استفاده کنید. به عنوان مثال اتصالات بین دیوارها بهطور معمول ۱۰ میلیمتر عرض دارند که توصیه میشود از یک میله با قطر ۱۵ میلیمتر استفاده کنید. این میلهها در محل اتصال قرار میگیرند و برای پر کردن فضای خالی به داخل شکاف، فشار داده میشوند. ضمن اینکه اطمینان حاصل کنید ابزاری که برای قرار دادن میله فوم استفاده میشود، لبههای تیز نداشته باشد تا از پاره شدن کف جلوگیری شود.
درز بتن اکنون تمیز و آماده استفاده از ماستیک است اما با این حال برای اطمینان اتصال سطوح باید از پرایمر استفاده کرد. این پرایمرها حداکثر چسبندگی به بتن را تضمین میکنند و طول عمر محصول را افزایش میدهند. در ضمن توجه داشته باشید که برای استفاده آن میتوانید، برس رنگ به کار ببرید. مقدار کمی پرایمر لازم است و فقط باید روی خود اتصال استفاده شود.
در این مرحله سرعت جریان ماستیک مخصوص درز بتن را به مقدار دلخواه تنظیم کنید و آن را با فشار یکنواخت روی تفنگ اعمال کنید. تفنگ را در امتداد محل اتصال حرکت دهید تا مقدار مساوی از ماستیک تزریق شود. در نهایت هنگامی که محل اتصال با درزگیر پر شد، میتوانید لبهها را صاف کنید. به آرامی روی ماستیک فشار دهید تا حداکثر چسبندگی را به بتن داشته باشد. برای این کار از یک ابزار چوبی لبه گرد یا پلاستیکی استفاده کنید.
تعداد زیادی از برندهای ماستیک مخصوص درز بتن وجود دارند. قبل از اینکه یکی از آنها را انتخاب کنید، لازم است پیشینهای از برندهای مختلف و ویژگیهای آنها را بررسی کنید تا بتوانید گزینه ایدهآل را خریداری کنید. برخی از این برندهای ماستیک عبارتاند از:
این ماستیک تک جزئی بر پایه اکریلیک است که از مهمترین ویژگی آن میتوان به ممانعت ورود گردوخاک و حشرات از راه ترکها به داخل درزها، اشاره کرد. قدرت پرکنندگی بالایی دارند و همچنین از رزینهای اکریلیکی پایه آب تولید میشوند. قابلیت تحرک و انعطافپذیری تا ۱۵ درصد بهدلیل افزودن امولسیون سیلیکونی را هم دارند.
جی مکس یکی از بهترین برندهای موجود در بازار است. این محصول با وزنها و کاربردهای گوناگونی ارائه میشود. بهتر است هنگام به کار بردن از این ماستیک از دستکش و ماسک استفاده کنید. خاصیت آنتی باکتریال دارد و قهوهای روشن است که تغییر رنگ ندارد. همچنین برای عایق کاری قطعات ساختمانی، کاربرد فراوانی دارد.
ماستیک فیکسرباند محصولی عالی با فناوری نانو ساخته شده است. جهت آب بندی سازههای ساختمانی، درزها و ترکها به کار برده میشود. دوام و ماندگاری بالایی دارد و مواد موجود در آن برای محیط زیست و انسانها، بیضرر است.
ماستیک BBK مقاوم در برابر یخ زدگی و ارزان قیمت است. این محصول در رنگهای سفید، مشکی و خاکستری قابل ارائه است. همچنین بهطور کامل رنگپذیر بوده و با یک سال گارانتی تعویض، ارائه میشود. دارای رنج قیمت مناسب و کیفیت بالایی است.
یکی از درزگیرهای ساده و مقرون بهصرفه، ماستیک قیری با اجرای سرد است. این مدل هم دارای چسبندگی خوب و مقاوم در برابر حرارت، شرایط جوی و فشار آب زیاد است.
این ماستیک که بر پایه پلی اورتان تک جزئی است به رطوبت موجود در هوا واکنش نشان میدهد و تبدیل به محصول آلاستیک و نرم میشود. یکی از مهمترین ویژگیهای آن، عدم ایجاد حباب و زرد شدگی است. همچنین، قابل استفاده در سازههای قدیم و جدید است.
انواع ماستیک مخصوص درز بتن در حجمهای کم و زیاد و قیمتهای گوناگون، عرضه میشوند. میتوانید برای اطلاع از قیمت، نحوه خرید و سفارش انواع ماستیک با کارشناسان کوپل شیمی در ارتباط باشید. با اطمینان به این مجموعه میتوانید بهترین گزینه متناسب با نیاز خود را بیابید.
در استفاده از ماستیک مخصوص درز بتن باید گفت که همه کاربردهای درزگیر نمیتوانند موفقیتآمیز باشند. همچنین، ممکن است به دلایل مختلفی از کار بیفتند. در اینجا برخی از رایجترین مشکلات مربوط به آب بندی بتن و راهحلهای آنها آورده شده است.
یکی از رایجترین مشکلات استفاده از ماستیک مخصوص درز بتن حباب زدن سطح است. سطوح بتنی بعد از اعمال درزگیر باید صاف بمانند اما اگر مقداری حباب ایجاد شود، فقط به این معنی است که نصاب، بیش از حد درزگیر بتن زده است. به همین دلیل فراوانی سیلر روی سطح بتن منجر به تجمع گاز محبوس میشود.
راهحل
برای رفع این مشکل، نصاب باید 2 لایه نازک سیلر را بهجای یک لایه سنگین، اعمال کند. یکی دیگر از دلایل آن میتواند این باشد که در هوای گرم انجام شده و در نتیجه، پوسته پوسته شدند. برای جلوگیری از این اتفاق، باید در خنکترین زمان روز از آب بندی بتن استفاده کنید.
درصورتی که درزگیر بتن خیلی غلیظ به کار رفته باشد، ممکن است روی سطح، این مشکل ایجاد شود. همچنین وجود رطوبت بیش از حد باعث میشود که درزگیرها، چسبندگی خود را از دست بدهند. در نتیجه سفید و به مرور زمان از سطح جدا شوند.
راه حل
درزگیری بتن نباید روی سطحی که رطوبت دارد، اعمال شود. بنابراین دانستن شرایط سطح و رعایت توصیههای سازنده به نصابان، کمک میکند تا از وجود این مشکل جلوگیری کنید.
از دیگر مشکلات ماستیک مخصوص درز بتن وجود لکه است. ممکن است بهدلیل قرار گرفتن طولانیمدت در معرض زبالههای فضای باز یا رطوبت زیاد، لکهدار شده باشند.
راه حل:
برای جلوگیری از لکه شدن، نصابها باید از سیستم پوشش اپوکسی یا پلی اورتان استفاده کنند. همچنین میتوانید تینرها را در نواحی آسیبدیده بزنید. این کار سیلر را مجدد فعال میکند و اجازه خروج رطوبت را میدهد.
از دیگر معضلات در این خصوص میتوان به زمانی که درزگیر بتن درحال کنده شدن است، اشاره کرد. این مشکل بهخاطر آمادهسازی ناکافی یا سطح ضعیف بتن به وجود میآید.
راه حل:
مواد پوسته پوسته شده را با استفاده از واشر فشار قوی یا مالش دادن شدید روی سطح، جدا کنید. پس از خشک شدن 2 لایه سیلر رقیق شده و سپس یک لایه مستقیم اعمال کنید.
نمکها در طی فرایند پخت تولید میشوند و با خشک شدن رطوبت به سطح بتن منتقل میشوند. از این طریق سطح، لایه لایه میشود و در نتیجه نمک سفید روی آن مشاهده میشود.
راهحل:
این نمکها که محلول در آب هستند را میتوانید با آب حذف کنید. با یک یا 2 لایه سیلر هم ممکن است نمکها مسدود شوند؛ مشروط بر اینکه لایه اول چسبندگی کافی را داشته باشد.
سخن پایانی
ماستیک مخصوص درز بتن به یک گزینه محبوب برای مقاصد مسکونی و تجاری تبدیل شده است. به این نکته دقت کنید که تصمیمگیری برای انتخاب این محصول، بسیار مهم است. اینکه آیا درزگیر برای پر کردن شکافها و ترکها در نظر گرفته شده یا قرار است برای ایجاد اتصالات حرکتی ضدآب در کف و نما، کاربرد داشته باشد. بنابراین باتوجه به نیاز خود آن را خریداری کنید؛ البته از کارشناسان معتبر در این زمینه نیز میتوانید کمک بگیرید.
وردپرس شبکه با WPML